jan 13
2016

Derfor er et netværkskabel bedre end WiFi

Der har i lang tid hersket en bred diskussion om, hvorvidt det var bedst med et netværkskabel eller om den trådløse forbindelse var at foretrække. Det afhænger selvfølgelig meget af behøvet og om hvorvidt man f.eks. har en lille mobil enhed eller det er en fast computer, som ikke skal bevæge sig. Hvis man ser bort fra alle de praktiske årsager, så kan man kigge på, hvilken forbindelse der egentlig er bedst og der hersker faktisk ikke den store tvivl, da det faktisk er ret klart, men nedenfor vil fordelene og ulemperne blive gennemgået, så der gives et overblik.

Ulemperne ved WiFi

på googleSelvom wifi er smart i den forstand, at man kan bruge det på telefonen og på laptoppen når man bare går rundt og har brug for en hurtig forbindelse, så betyder det ikke, at det også er her man finder den bedste eller hurtigste forbindelse. En af ulemperne ved wifi er, at det jo bliver sendt gennem luften. Det vil sige, hvis der er mange vægge eller andre ting der blokerer signalet, så kan man lige pludselig ikke se videoer af katte på nettet længere, fordi der simpelthen ikke er forbindelse til det. Endnu en ulempe er også, at forskellige enheder kan forstyrre hinanden. Hvis der er mange signaler oven i hinanden, så bliver de alle sammen svækket, fordi de kæmper om at være stærkest, hvilket er en meget hårdt kamp, som kun går ud over kunden/forbrugeren. Generelt kan man altså sige, at Wifi er smart hvis man er på farten, men hvis man skal have en god og stabil forbindelse, så er den ikke optimalt.

Fordelene ved netværkskabel

Et godt og solidt netværkskabel kan til gengæld levere et brag af en forbindelse, så du virkelig bare kan streame alle de film du har lyst til. Her er du dog begrænset af et kabel, hvilket nok er en af de eneste ulemper, da de store styrker hos et netværkskabel virkelig sidder i, at man altid har en stabil forbindelse med den største hastighed, som man overhovedet kan få. Der laves konstant nye kabler, så de bliver kun hurtigere og hurtigere, hvor Wifi ikke helt følger med på samme niveau, da det er en del sværere.

Konklusion

Konklusionen må altså være, at den bedste forbindelse er at finde hos et netværkskabel, da den både er stabil og hurtig, men wifi er godt hvis man er på farten.

Tags:,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *